ZVV Avanti maakt het koploper TPP Vrouwen erg lastig, maar verliest in de laatste minuten.

ZVV Avanti maakt het koploper TPP Vrouwen erg lastig, maar verliest in de laatste minuten.

In het prachtige moderne topsportcentrum in Rotterdam won Avanti de toss en mocht aftrappen tegen de nog ongeslagen koploper en regerend landskampioen TPP Vrouwen 1. Net als vorige week startte Avanti goed georganiseerd en geconcentreerd. De eerste grote kans was ook voor Avanti toen Tessa Grashuis in de 5e minuut oog in oog met de keepster van TPP kwam, zij wist echter de ingeschoten bal te redden. In de negende minuut kwam Si Shut Hau na een vloeiende aanval in kansrijke positie en zij maakte de 0-1. Één minuut later kreeg Si Shut Hau weer een kans om uit te halen, maar de keepster van TPP tikte de bal net uit de goal. In de twaalfde minuut kreeg TPP een kans oog in oog met keepster Judith Trinidad, maar zij wist haar doel goed schoon te houden. TPP ging na een time out met nog meer druk spelen.
In de laatste minuut van de eerste helft kreeg TPP een vrije trap, maar Avanti werd gered door de paal. Ruststand was daardoor een welverdiende 0-1 voor Avanti.

In de tweede helft startte TPP zoals verwacht furieus, maar Avanti speelde weer uiterst geconcentreerd. In de 22e minuut kon Kim Poepjes uithalen, maar de keepster van TPP redde weer goed. In de 25e minuut zette Kim Poepjes Gryteloek Hansma vrij voor de keepster, maar wederom redde zij fraai. In de 26e minuut ontsnapte Avanti toen een schot van TPP op de paal belandde. Een minuut daarna was het wel 1-1 toen TPP één van haar kansen nu wel benutte. Daarna taakte beide ploegen de paal. In de 32e minuut scoorde Cilla Ritsma na aangeven van Si Shut Hau de 1-2. In de 35e minuut werd het echter al weer 2-2 toen TPP van afstand de gelijkmaker binnenschoot. Met nog twee minuten op de klok ging de keepster van TPP mee naar voren en wist TPP de 3-2 te forceren. Avanti probeerde met man en macht de gelijkmaker te maken, maar kreeg in de laatste seconden ook nog de 4-2 om de oren. Een zure nederlaag van een erg sterk Avanti tegen de koploper in Rotterdam.

Lid worden?

Wil jij ook voetballen bij Avanti? Schrijf je nu direct in!