Zaalvoetbalsters avanti krijgen te weinig tegen hovocubo

STIENS – De dames van Avanti kregen vrijdagavond bezoek van Hovocubo uit Zwaag. De zaalvoetbalsters uit Stiens kwamen niet verder dan een 2-2 gelijkspel.

Vorig seizoen werd nog tweemaal verloren van deze tegenstander. Ditmaal had er zeker meer in gezeten dan één punt. 

Al in de eerste minuut kreeg Kim Poepjes een kansje voor Avanti. De minuten daarna stichtte vooral Si Shut Hau het nodige gevaar. Ook aan de andere kant waren er kansen. Even was Avanti een stap te laat in de verdediging en moest keepster Ingrid Kars in een oog-in-oog-situatie redding brengen; Kars bleek over de sterkste zenuwen te beschikken. Avanti was echter de betere en bleef jagen op een doelpunt. Christa Poelman – weer goed spelend – tikte met de punt van de schoen net langs de verkeerde kant van de paal, Marije de Boer zag haar schot krap aan over gaan en Kim haar schot vloog rakelings naast. Met nog vijf minuten te gaan in de eerste helft hield Ingrid de nul doordat ze de bal nog net met de vingers kon aanraken en deze tergend langzaam naast het doel rolde. Nadat een minuut later een prachtige aanval via captain Astrid Kars, Kim en Si Shut net door de Hoornse keepster werd gekeerd, was deze met nog drie minuten te gaan kansloos tegen het duo Kim – Si Shut. Een mooie combinatie werd door laatstgenoemde afgerond: 1-0. Een minuut later was het wéér raak. Si Shut pikte de bal bij de middellijn op, wist twee tegenstanders af te schudden en plaatste de bal rustig in het hoekje van het doel, de keepster kansloos latend. De 2-0 voorsprong bij rust moest Avanti vertrouwen geven voor de tweede helft. Maar dat zou iets anders gaan. De eerste tien minuten van de tweede helft waren gelijk aan de eerste helft. Hovocubo stond beter en had iets meer kansen. Schoten gingen voorlangs of net over of belandden bij de uitstekende keepster van de thuisploeg. Maar ook Avanti kreeg weer kansen. Zo konden mooie acties van Kim en Janneke Heslinga net niet worden afgerond en zagen Marije en Si Shut hun acties bij de eveneens goede keepster van de Hoornse formatie stranden. Met nog negen minuten te gaan ging de coach van Hovocubo over op vijf veldspeelsters bij balbezit om bij balverlies direct weer terug te keren naar het verdedigende blok. En dat bracht fors gevaar voor de Stienser dames. Meerdere malen kwam de bal goed aan bij de tweede paal, maar mistten de aanvalsters de soms opgelegde kansen. Avanti kwam meer en meer in problemen. Avanti hield stand tot twee minuten voor tijd. De dames uit Hoorn kwamen op dat moment – terecht – terug in de nog zeer kort durende wedstrijd.  Met nog maar dertien seconden op de klok viel zelfs de gelijkmaker, welke door Hovocubo als een overwinning werd gevierd. Dat laatste gegeven gaf  duidelijk aan dat Avanti dit seizoen flinke stappen heeft gemaakt ten opzichte van het vorige seizoen. Beide teams blijven in de middenmoot staan.

Komende vrijdagavond – 3 november aanstaande – speelt Avanti wederom thuis in Stiens en is Drs. Vijfje uit Groningen de tegenstander. Deze wedstrijd begint om 20.30 uur. De zaal is open vanaf 20.00 uur. Entree is gratis.

Lid worden?

Wil jij ook voetballen bij Avanti? Schrijf je nu direct in!