Zaalvoetbalsters avanti komen met schrik vrij en wint in heerhugowaard tegen reigerboys

STIENS  – De Vrouwen van AVANTI/Keuning Advocaten gingen afgelopen vrijdagavond 10 november op bezoek bij Reigerboys. De formatie uit Stiens boekte een 3-4 zege.

Avanti begon scherp aan de wedstrijd en wist in de eerste minuut twee kansen te creëren die maar net naast gingen. Het was(de jarige) Astrid Kars die al in de vierde minuut de ban brak en de 0 – 1 scoort. De tien minuten die volgden bleef het spel heen en weer gaan en van beide kanten waren er goede kansen om te scoren. In de veertiende minuut verdubbelde Sitsoeng Hau de marge: 0 – 2 en dit was tevens de ruststand.

De tweede helft toonde in het begin een scherper Reigerboys en er werd dan ook veel gevoetbald op de helft van Avanti. Si Shut Hau weet in de elfde minuut de voorsprong uit te breiden. De 0 – 3 staat op het scorebord. Het spel is goed en Avanti weet Reigerboys goed onder druk te zetten. In de veertiende minuut staat Si Shut Hau wederom in de basis van een mooi opgebouwde aanval en maakt het vervolgens goed af waardoor het duel met 0 – 4 beslist leek. De slotfase was wonderwel toch nog erg spannend. De druk van Reigerboys werd groter en Avanti liet steekjes vallen en een minuut voor tijd kwam de thuisploeg tot 3-4 terug! Avanti kwam met de schrik bij toen er verder niet meer werd gescoord. Een knappe overwinning die weer eens nodig was!

Vrijdag 17 november speelt Avanti een thuisduel. Om 20.30 uur is FC Gelre te gast in Sportcentrum ‘It Gryn’ te Stiens.

Lid worden?

Wil jij ook voetballen bij Avanti? Schrijf je nu direct in!