Zaaldames Avanti spelen gelijk tegen Hovocubo

De elfde eredivisiewedstrijd van Avanti vanavond tegen de dames van Hovocubo uit het Noord-Hollandse Zwaag. Na een aantal zeer spannende duels in november, waaronder de eerste competitiezege tegen Exstudiantes Zwolle, nu de eerste van twee thuiswedstrijden in december. Hovocubo is een middenmoter en Avanti staat onderaan en heeft elk punt nodig.

De eerste grote kansen van de wedstrijd zijn voor Avanti in de vijfde minuut als zowel Christa Poelman als Tessa Grashuis naast schieten. In de 14e minuut zet Avanti het veldoverwicht om in een doelpunt als Si Shut Hau de 1-0 scoort. Daarna krijgen beide teams kansen om te scoren. In de laatste fase van de eerste helft raakt Si Shut Hau nog twee keer de lat. In de laatste minuut krijgt Hovocubo om onduidelijke redenen een vrije trap op een gevaarlijke plek. Bente Huijsman van Hovocubo trapte deze vrije trap hard binnen en 1-1 was de ruststand.

In de tweede helft scoort Dyanne Bito van Hovocubo de 1-2 in de 24e minuut, maar Kim Poepjes scoort meteen vanaf de aftrap de 2-2. Net toen Avanti haar kansen rook, wist Samya Hassani in de 31e minuut de 2-3 te maken. In een enerverende slotfase met vliegende keep Marije Procee van Avanti wist Si Shut Hau de 3-3 te maken. Loon naar werken voor Avanti na een zinderende wedstrijd, waarin beide teams veel meer hadden kunnen scoren.

Lid worden?

Wil jij ook voetballen bij Avanti? Schrijf je nu direct in!