Os Lusitanos walst na de rust over Avanti Ontdek het Wad heen

Os Lusitanos walst na de rust over Avanti Ontdek het Wad heen

Vanavond de wedstrijd in Stiens tegen de nummer twee van de eredivisie in de zaal de dames van Os Lusitanos uit Amsterdam. In Amsterdam werd het in oktober vorig jaar 4-0.

De eerste kans vanavond is voor Avanti, maar het schot van Tessa Grashuis gaat over. In de tweede minuut maakt Kim Poepjes de 1-0 uit een fraaie hoekschop. Maar binnen een minuut maakt Sophie Ouwehand al de 1-1. Daarna krijgt Avanti twee grote kansen op een nieuwe voorsprong. In de 5e minuut maakt Marije Procee de 2-1 uit een mooie combinatie met Kim Poepjes. Twee minuten later maakt Marlous Pieete handig de 2-2. Os Lusitanos maakt ook de 2-3 uit een vrije trap. In de twaalfde minuut maakt Marlous Pieete ook de 2-4, maar vanaf de aftrap maakt Jennifer Boersma meteen de 3-4. De eerste helft blijft spannend en beide teams krijgen kansen, maar 3-4 blijft de ruststand.

Vlak na rust vergroten de bezoeksters de voorsprong als zij binnen een minuut de 3-5 maken. Maar Avanti reageert snel als Si Shut Hau de 4-5 maakt uit een snelle uitbraak. Daarna gaat het echter mis voor de dames uit Stiens. In de 28e minuut maakt uitblinkster Marlous Pieete de 4-6 en vlak daarna tekent Bouchra Moudou ook de 4-7 binnen. Zij maakt enkele minuten voor tijd ook de 4-8 en 4-9, waardoor er een dikke nederlaag op het scorebord komt. Ondanks een gelijkopgaande eerste helft uiteindelijk een overtuigende winst van de runner-up van de eredivisie.

Lid worden?

Wil jij ook voetballen bij Avanti? Schrijf je nu direct in!