Dames Avanti worden afgetroefd door Drachtster Boys in de beker

ZVV Avanti Ontdekhetwad.nl tegen Drachtster Boys HR Piping 0-6

De kwartfinale van de beker en een mooie streekderby tegen de dames van Drachtster Boys in Stiens. De vorige wedstrijd tussen de twee Friese eredivisieploegen was een bijzonder spannende wedstrijd, die de Drachtsters in de laatste minuut nipt wonnen met 3-2.

Het tempo lag meteen hoog, maar beide ploegen waren nog wat onnauwkeurig in de beginfase. De inleidende beschietingen waren afgelopen toen de bezoeksters in de vijfde minuut door een goede combinatie de 0-1 wisten te maken. Een minuut later wist Si Shut uit te breken en had ze de gelijkmaker op de schoen, maar keepster Anna Reitsma wist te redden. Daarna speelden de bezoeksters met veel druk naar voren en loerde Avanti op een snelle uitbraak. Via een snelle counter speelde Si Shut Hau Emma Admiraal vrij, maar haar schot verdween over het doel.

In de vijftiende minuut kreeg Drachtster Boys een vrije trap. Deze werd aangeraakt door een speelster van Avanti en verdween daardoor kansloos voor keepster Marieke Smit in het doel. Vlak daarna schoot Aafke de Hoek op doel en ook haar schot verdween in het doel: 0-3. In de slotfase van de eerste helft kreeg Avanti nog enkele kansen via onder andere Marije Procee, maar helaas was zij niet doeltreffend.

In de tweede helft moest Avanti uit een ander vaatje tappen en feller de duels aangaan om de wedstrijd weer spannend te kunnen maken. Dat gebeurde ook en de wedstrijd werd in de eerste fase iets gelijkwaardiger. Toen de 0-4 werd gemaakt was de spanning echter volledig weg en was de wedstrijd in het slot. De thuisploeg probeerde het wel, maar was te onmachtig in de aanval. Drachtster Boys scoorde nog twee keer en de 0-6 gaf de krachtsverhoudingen op het veld goed weer vanavond. Daarmee is het bekeravontuur voorbij. Volgende week vrijdag 18 januari gaat de competitie weer verder, dan speelt Avanti in Alkmaar tegen de nummer drie van de competitie team Alkmaar Sportstars.

Lid worden?

Wil jij ook voetballen bij Avanti? Schrijf je nu direct in!