Avanti/Ontdek het Wad krijgt klop van regerend landskampioen TPP Rotterdam

De laatste competitiewedstrijd van 2018 brengt de Rotterdamse dames van TPP naar Stiens. In oktober deed Avanti niets onder voor de regerend landskampioen, maar ging in de topsporthal onder de rook van De Kuip wel met 4-2 onderuit. Vorige week pakte Avanti een punt tegen de nummer zeven Hovocubo en zorgde ervoor dat de laatste plaats op de ranglijst weer voor Exstudiantes Zwolle was.

In de eerste helft is de eerste grote kans voor Kim Poepjes, in een rechtstreeks duel met keepster Bianca Troost van TPP weet de laatste het schot onschadelijk te maken. In de vijfde minuut komt TPP op voorsprong als Dounia El Biyar wordt vrijgespeeld en simpel kan intikken. Avanti is dan even van slag, want international Jennifer Oliveira mag kort daarna uithalen en de 2-0 staat op het scorebord. Kort daarna maakt Si Shut Hau de aansluitingstreffer, maar Avanti heeft moeite om weer in de wedstrijd te komen. TPP maakt handig gebruik van hun handelingssnelheid en de 1-3 en 1-4 vallen al snel daarna. In de 12e minuut scoort Cilla Ritsma de 2-4. De ruststand is 2-5 als Suzanne Bakker fraai weet binnen te schieten.

In de tweede helft is TPP weer de betere ploeg en Jennifer Oliveira weet in de 24e minuut de 2-6 te maken. Daarna raakt Avanti nog tweemaal de paal. Na de 2-7 krijgt Kim Poepjes twee keer een gele kaart. Met een dame minder op het veld weet Si Shut Hau de 3-7 te maken. Oliveira wordt man of the match als zij met haar vierde doelpunt de 3-8 weet te maken. De nummer 3 op de ranglijst TPP boekt daarmee een overtuigende overwinning op Avanti.

Lid worden?

Wil jij ook voetballen bij Avanti? Schrijf je nu direct in!