Avanti Vr1 onderuit in Amsterdam

AMSTERDAM – In Amsterdam speelde Avanti een puike wedstrijd tegen ongeslagen koploper Os Lusitanos. Hoewel de einduitslag 4-0 voor de thuisclub was, was het een gelijkwaardige strijd tussen twee aanvallende teams.

De eerste kansen waren voor Avanti, na vijf minuten had al 0-2 op het scorebord kunnen staan. Daarna volgden kansen over en weer. Ook Os Lusitanos kreeg kansen, bij een kiezelhard afstandsschot van de Amsterdammers bracht de lat redding voor Avanti. De dames uit Stiens leken door een actie van Kim Poepjes op voorsprong te komen, maar de keepster van de thuisclub bracht redding. Daarna kwam Os Lusitanos op voorsprong na een mooi uitgespeelde combinatie. Deze 1-0 was ook de ruststand.

In de tweede helft was het spelbeeld gelijk aan de eerste helft. Met veel tempo zochten beide teams de aanval. Gelegenheidskeepster Judith Trinidad wist een aantal keren goede reddingen te verrichten. De keepster van Os Lusitanos was ook in zeer goede doen en wist alle inzetten van Avanti onschadelijk te maken. Net als in de eerste helft was het de thuisclub die wist te scoren. Bouchra Moudou bracht de stand op 2-0. Na een half uur viel ook de 3-0 en was de wedstrijd gespeeld. Avanti bleef echter op jacht naar de aansluitingstreffer en kwam ook steeds dichterbij. Kim Poepjes en Tessa Grashuis waren zeer dichtbij een doelpunt.

Lid worden?

Wil jij ook voetballen bij Avanti? Schrijf je nu direct in!