Avanti verliest van koploper KTP Nieuw Roden

De koploper KTP Nieuw Roden was vanavond de tegenstander op sportpark it Gryn. Zij wilden graag de vijf punten voorsprong op Os Lusitanos behouden. Avanti wilde graag een goed resultaat boeken. Deze week werd duidelijk dat Hovocubo de eerste degradant is. Avanti is veroordeeld tot nacompetitie voor lijfsbehoud in de eredivisie.

In de eerste helft startten beide teams slordig en er is veel balverlies. Avanti krijgt de eerste mogelijkheid, maar keepster Joukje van der Meer kan het schot van Marije Procee keren. Halverwege de eerste helft is het Nieuw Roden dat door een eigen doelpunt van Avanti op voorsprong komt. Na deze 0-1 en een time out neemt Nieuw Roden duidelijk het heft in handen en creëert meer kansen. Nikki Bosman maakt in de 15e minuut de 0-2. Enkele minuten later maakt Grytsje de Jong de 0-3 en de 0-4. 

In de tweede helft krijgt Tessa Grashuis de kans om Avanti op het scorebord te krijgen, maar zij stuit op de keepster van de bezoeksters. Daarna is Nieuw Roden weer meer de bovenliggende partij, maar verdedigend geeft Avanti weinig weg. Keepster Marieke Smit redt een aantal keren fraai. Vijf minuten voor tijd scoort Martine Kooiker de 0-5. Door goed verdedigingswerk blijft dat ook de eindstand.
 

Lid worden?

Wil jij ook voetballen bij Avanti? Schrijf je nu direct in!