Avanti verliest duidelijk van Drachtster Boys

De laatste competitiewedstrijd in de zaal voor Avanti betekende de derby tegen de dames van Drachtster Boys. Na twee verliespartijen tegen Drachtster Boys in de competitie en de beker, wilde Avanti nu eindelijk weer eens winnen. De bezoeksters stonden vijfde en gingen voor een plek bij de beste vier.

Beide teams startten fanatiek aan de wedstrijd en trokken ten aanval. Na 3 minuten weet Aruni Westerhout voor de bezoeksters de 0-1 te maken. Daarna is Avanti aardig van slag en scoren Tjitske Sikma en Anita Vellema binnen een minuut de 0-2 en 0-3. Daarna beheerst Drachtster Boys de wedstrijd, maar weet niet te scoren. Avanti krijgt in de slotfase van de eerste helft ook nog kansen, maar Si Shut Hau en Tessa Grashuis zien hun doelpogingen mislukken.

In de tweede helft komt Avanti dicht bij de aansluitingstreffer als Marije Procee in de 24e minuut een vrije trap hard op de lat trapt. In de 27e minuut komt Si Shut Hau oog in oog met keepster Anna Reitsma, maar zij weet het schot op doel weg te werken. In de 29e minuut maakt Jessie Prijs aan alle hoop een einde als zij wegdraait bij haar bewaakster en de 0-4 hard binnenschiet. Avanti probeert de schade beperkt te houden en dat lukt totdat Aruni Westerhout in de 37e minuut de 0-5 maakt. Daarmee wint Drachtster Boys de wedstrijd overtuigend en blijft in de race voor de play offs voor het landskampioenschap.
 

Lid worden?

Wil jij ook voetballen bij Avanti? Schrijf je nu direct in!