Palmares

AVANTI is opgericht op 18 maart 1983 door enkele zaalvoetballers van de veldvoetbalclub CSL (nu vv Stiens). De organisatie van AVANTI werd met ingang van het seizoen 2001-2002 totaal veranderd. Zo werd er de Stichting Topzaalvoetbal AVANTI Friesland opgericht, waarvan de nieuwe Businessclub AVANTI Friesland deel uitmaakt. Het doel hiervan was het zaalvoetbal in deze regio en AVANTI in het bijzonder nader te professionaliseren en de financiële risico’s die aan topsport verbonden zijn uit de vereniging te halen.

Na enkele jaren op het hoogste Nederlandse niveau (toen nog de Topdivisie) te hebben gespeeld, degradeerde het eerste herenteam van Avanti aan het einde van seizoen 2011-2012. Helaas degradeerde het eerste herenteam het daarop volgende seizoen ook uit de Eerste Divisie. Dit resulteerde in een leegloop van de selectie, omdat door de economische crisis de onkostenvergoeding van de spelers niet meer betaald kon worden. Daarop besloot het bestuur het eerste herenteam terug te trekken. In plaats daarvan ging AVANTI zich richten op de damesselectie.[1]

Na drie seizoenen in de damesselectie te hebben geïnvesteerd kon het 1e damesteam met ingang van het seizoen 2016-2017 toetreden tot de Eredivisie. Daarmee is Avanti de eerste zaalvoetbalclub van Nederland die met zowel de heren als de dames het hoogste niveau bereikte zonder een eredivisieteam van buiten over te nemen.

Lid worden?

Wil jij ook voetballen bij Avanti? Schrijf je nu direct in!